miercuri, 29 iulie 2009

Mănăstirea Horezu (Mănăstirea Hurezi) - Horezu (Hurezi) Monastery

Mănăstirea Horezu (Mănăstirea Hurezi), cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714), a fost construită între anii 1690 şi 1693, biserica mare a aşezământului fiind târnosită la 8 Septenbrie 1693.
Lăcaşul este o remarcabilă realizare a artei brâncoveneşti, care se distinge prin originalitate, măestria liniilor şi culorilor.
Mănăstirea Horezu face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
(sursa: Wikipedia)
(fotografii: Pozaru)


Horezu monastery (Monastery Hurezi), the most important foundation of Mr. Constantin Brâncoveanu martyr (1688-1714), was built between 1690 and 1693, large church of the settlement was consecrated on 8 Septenbrie 1693.  Abode is a remarkable achievement of Brancovenesc art, which is distinguished by originality, craftsmanship and color lines.
Horezu monastery is part of  UNESCO World Heritage.
(source: Wikipedia)
(photo: Pozaru)






































7 comentarii:

Dili spunea...

Ce placute ochiului sunt fotografiile.... mi-ai amintit de o colega din facultate care locuia exact pe langa manastire si-mi povestea cum mergeau maicutele sa culeaga trandafiri parfumati pentru a face dulceata din petalele lor... mi se parea ceva idilic, din pacate nu am fost acolo niciodata....

mmeila spunea...

Foarte frumoasa seria de fotografii.

Pozaru' spunea...

@ Dili: Ma bucur mult ca-ti plac fotografiile, Dili. Trebuie neaparat vizitata manastirea, locul este incantator!

@ Mircea: Iti multumesc inca o data pentru apreciere. Sunt onorat de fiecare data!

La toti de bine!

Sorin spunea...

Ma bucur tare pentru ideea de a posta pe blogul tau aceste frumoase fotografii insotite si de o prezentare pe masura!Tine-o tot asa!

Pozaru' spunea...

Multumesc mult Sorin, dar sa stii ca pot primi si sugestii...nu numai aprecieri! Toate bune!

deacu_leontina spunea...

Destin...? eu pe 31 August eram acolo!Am rude chiar în Polovragi şi le vizitez în fiecare vară...Foarte frumos ai surpris!Felicitări!

Pozaru' spunea...

Leo, daca te referi la 31 August 2009...DA!...am trecut prin Polovragi la intoarcerea de la intalnirea din Parang spre Bucuresti. La Horezu am fost in iulie acelasi an. Un weekend minunat iti doresc!