marți, 21 aprilie 2009

O "pata" ciudata...


Salutare tuturor!

Vinerea trecuta am profitat de vremea frumoasa si am mers in parcul Herastrau ca sa fac cateva fotografii. Erau intrunite toate conditiile: cald, soare, 20-21°C, nu adia nici vantul, cer senin. Am facut mai multe fotografii, cred eu, destul de reusite. Seara, acasa, la vizionarea lor, am observat ceva ciudat la una din ele. O mica "pata" pe cer. M-am tot gandit ce putea fi: un avion, o frunza, o gaza, o scama pe obiectiv... fiecare dintre aceste variante fiind eliminata din motve obiective. Avionul nu avea ce cauta deasupra orasului (poza a fost facuta din Gradina Japoneza din parcul Herastrau pe directia spre Televiziunea Romana), frunza nu avea cum sa fie (abia au infrunzit copacii iar vantul nu adia deloc), insecta ... nu (forma "petei" e cilindrica si ar fi trebuit sa apara ca un punct), scama...in niciun caz! Va rog sa ma ajutati sa aflu ce putea apare in aceasta fotografie, orice parere va fi binevenita si discutata. Va multumesc!
P.S.
O posibila explicatie, primita de la Walter Sabatini: o insecta.
Multumesc, Walter!

9 comentarii:

Unknown spunea...

Buna, Cristi!! Ai demontat, rand pe rand , toate posibilele alternative de raspuns! .. Asa ca.. momentan.. imaginatia mea spune doar ca ar putea fi o pasare in zbor..sau un..OZN!!!:)Mult suuces in aflarea ..adevarului! Mereu! (sau nu??!... )O zi buna!! Simona

Sorin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorin spunea...

Salutare Cristi!Parerea mea este ca ai surprins pe aparatul foto o formatiune noroasa de mici dimensiuni,care nu se vede cu ochiul liber.Alta explicatie realista nu am.

Unknown spunea...

Eu m-am linistit ... apare doar pe una din poze. Camera e salvata, scoasa din discutie. Si daca nu e o zburatoare cu aripi proprii, fiind si Duminica Pastelui inclin sa cred ca era o ... "farfurie" scapata de careva pe orbita!

Pozaru' spunea...

Multumesc, Simona, pentru ca ai spart gheata! Initial si eu am crezut ca e pasare sau insecta, dar am renuntat destul de repede la idee. "Obiectul" mi se pare destul de departe de obiectiv, iar la acea distanta pasarea nu se putea vedea, nu mai vorbesc de insescte! :))
O zi frumoasa iti doresc!

Pozaru' spunea...

Sorin, nu cred ca a fost nor, cerul era senin si ami am cateva poze "trase" tot atunci, la cateva secunde, iar acea "pata" nu mai apare. Si nici culoarea "norului" nu e normala. Toate cele bune!

Pozaru' spunea...

Salut, Dan! Cine stie ce fel de "farfurie" o fi fost, daca e vorba de asa ceva...!? Poate stii un programel care sa-mi "limpezeasca" imaginea? Bafta!

Pozaru' spunea...

Salut! Am primit un raspuns si de la Walter: o insecta. Tind sa-i dau dreptate (cu toate ca initial respinsesem aceasta ipoteza). Explicatia o gasiti sub postarea initiala in care va ceream ajutorul. Va multumesc tuturor!

Dili spunea...

Intr-adevar dupa ce vezi poza cu albinutele iti dai seama de varietatea formelor pe care le pot lua insectele in fotografii... frumoasa imagine!
PS: tot ozn ramane atata timp cat e zburatoare si neidentificata :P