joi, 1 decembrie 2011

1 DECEMBRIE - ZIUA NATIONALA A ROMANIEI



Este Ziua Nationala a Romaniei. O zi care dupa umila mea parere ar trebui sa fie si pentru a te intreba ce ai realizat tu, ca roman. Chiar asa...ce ai realizat tu ca roman? Eu cred ca ar trebui sa ne aducem aminte ceea ce a spus acum mai bine de o jumatate de secol John F. Kennedy: Nu întrebaţi ce poate să facă ţara pentru voi, întrebaţi-vă ce puteţi face voi pentru ţară. 

 Poate pare desuet...poate sunt visator dar nu sunt singurul care gandesc asa. In incheiere doresc sa va arat ce si cum simte un roman adevarat care munceste departe de casa, Diana - o buna prietena a mea:
 "De ziua voastra romani dragi ce va trageti din geti si daci, va urez sa va scuturati de praful uitarii si al ignorantei in care v-ati impotmolit, sa va ridicati cu forte noi extrase din seva nemuririi neamului nostru! Este de ajuns! Pragul de jos poate ca a fost atins, urmeaza avintul! INALTATI-VA! UNITI-VA! IUBITI-VA SEMENII! Cei ce au un tel comun, isi unesc fortele si se reinventeaza, au un spirit calauzitor ce ii ghideaza oriunde si oricand. Amintiti-va de pasarea Phoenix. Amintiti-va... Memoria Universala atat de trecuta si totusi atat de prezenta in fiecare celula cosmica a fiintei noastre. Amintiti-va ca sunteti romani! Mandriti-va ca sunteti romani! Oriunde v-ati afla nu uitati niciodata asta! E ZIUA TA, LA MULTI ANI POPOR ROMAN!"


 Photo: Pozaru'

5 comentarii:

Pozaru spunea...

LA MULTI ANI ROMANI!

Dili spunea...

La multi ani, sa fim curajosi si uniti, romani!

Ishtar spunea...

La mulţi ani :)
Foarte frumos ai scris!
Despre ce simte un român dus prin străinătate pentru un loc de muncă,departe de ţara ta,de familie,de prieteni...de multe ori lucrând în servicii umilitoare cu toate că au la bază o educaţie universitară...atunci da!parcă îţi vezi altfel ţara,o iubeşti şi îţi este tare dor de ea.

Anonim spunea...

La multi si frumosi ani, Romania si romani!
Insa, din pacate nu intotdeauna un roman isi mai aminteste... foarte multi 'se obliga' sa uite de unde au plecat si e mare pacat!

Anonim spunea...

Dorul de tara il simti oricand si oriunde! Suferi pentru tara ta atunci cand este cazul, traind cu sufletul pentru ea, traind IN tara! Patriotismul, asa.. desuet cum este el, IL SIMTI, IL TRAIESTI, SAU NU! ORIUNDE AI FI! Poate ca unora - romani sau nu - chiar nu le ramane la un moment dat in viata nimic, sau cel putin pana la risipirea negurilor... Insa atunci cand crezi ca totul se sfarseste, totul este cenusa si vid, atunci, de undeva rasare timid o speranta mica-mica, un licar, iti indrepti privirile spre ceea ce nu te poate face sa suferi in modul in care o face un om! ITI AMINTESTI ca mai exista tara careia ii apartii, glia unde ai luat contact pentru prima oara cu razele soarelui, tarana, copacii, necuvantatoarele, florile, raurile si te poti uita in sus la nori LIBER in TARA TA! Te ai pe tine, iti ai tara, iar tara te are pe tine! Iubire neconditionata! SI TE INTORCI! Cu drag si din inima...